• lente-slider

Voetreflexologie herstelt de balans!

Volgens de voetreflexologie leer, weerspiegelt alles wat in jouw lichaam & geest speelt, zich in en op je voeten. De stand van je voeten, de kleur, de temperatuur en de gevoeligheid van bepaald drukpunten ( voetreflexologie zones) zeggen hoe je je voelt, wie je bent en in welke situatie jij je nu bevindt. Kortom je voeten reflecteren je hele conditie & zijn!

Hoe is het met jouw levensenergie gesteld?

Als je jouw wezen als een energetisch wezen beschouwt, dan heb jij in je lichaam allerlei energetische snelwegen (meridianen) waarop jouw levensenergie van A naar B stroomt, net als in een rivier. Als deze rivier van energie ongestoord kan stromen, dan ervaar je dat je 'lekker in je vel zit', 'bergen kunt verzetten', 'in THE FLOW bent'. Op het moment dat je niet meer lekker in je vel zit of erger nog, fysieke en/of psychische klachten ervaart, dan verstoort iets deze stroom van levensenergie. Er zit als het ware ergens een groot rotsblok in de rivier en het water (jouw levensenergie) kan er nog maar spaarzaam langs sijpelen. Iets stagneert en dat merk je!  Op dit punt kan voetreflexologie voor inzicht & verlichting zorgen.

Je voeten zijn de spiegel van je ziel!

Aan de hand van de gevoeligheid van de voetreflexologie zones wordt duidelijk waar zich bepaalde lichamelijke spanningen & of emotionele blokkades bevinden. Het kan letterlijk duiden naar fysieke klachten of naar onverwerkte emotionele thema's. Door deze voetreflexologie zones therapeutisch te masseren kunnen deze spanningen & blokkades verminderen. Het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam wordt gestimuleerd om de balans te herstellen, daar waar deze tijdelijk zoek is geraakt. Met de voetreflexologie behandeling worden 'de rotsblokken' opgespoord en stukje bij beetje kleiner gemaakt, zodat er steeds meer levensenergie vrij gemaakt wordt voor jou om weer lekker in je vel te komen & te blijven!

Hoe verloopt de voetreflexologie behandeling?

De allereerste stap van de voetreflexologie behandeling is altijd eerst het invullen & bespreken van het voetreflexologie intakeformulier. Als je al eerder geweest bent, dan bespreken we de door jou opgemerkte veranderingen sinds je laatste voetreflexologie behandeling of aan welke klachten je extra aandacht wilt besteden. Nadat er een snelle visuele voetdiagnose wordt gesteld, beginnen we daarna met een ontspannende voetenmassage om je in de 'relax' modus te brengen, waardoor je meer ontvankelijk bent voor de effecten van de voetreflexologie behandeling. Na de voetenmassage begint het aftasten & behandelen van de voetreflexologie zones, voet voor voet. Jouw voeten worden denkbeeldig in verschillende reflexzones verdeeld. Elke voetreflexzone correspondeert met een orgaan of lichaamsdeel, wat weer correspondeert met een bepaald emotioneel thema. Een verhoogde gevoeligheid op een voetreflex punt is een signaal wat betekenis wil krijgen. Na afloop van de behandeling lopen we hier samen doorheen en proberen de signalen te duiden. Nadat de voetreflexologie behandeling is uitgevoerd eindigen we met enkele stimulerende voetmassagegrepen om je weer helemaal fris & fruitig in het hier & nu te krijgen.

Voor wie is voetreflexologie geschikt?

Voetreflexologie is in principe geschikt voor iedereen! De uitzonderingen worden in de volgende allinea benoemd. De meest voorkomende klachten waarbij voetreflexologie kan helpen zijn:

 • Allergieën.
 • Blaasontsteking, nierstenen, incontinentie.
 • Botproblemen: rugklachten, nekklachten.
 • Hormonale problemen: menstruatieklachten, overgangsklachten. 
 • Longproblemen: astma, bronchitis, benauwdheid.
 • Migraine, hoofdpijn.
 • Problemen aan spieren of gewrichten.
 • Slapeloosheid, algehele moeheid, gebrek aan energie.
 • Spijsverteringsproblemen: maagklachten, obstipatie, diarree, aambeien.
 • Stress, burn-out, concentratieproblemen.
 • Verder is een voetreflexmassage heel goed als zuivering na een narcose, een vastenkuur of een ziekteperiode.
 • Zwangerschapsklachten of een kinderwens.

Staat jouw specifieke klacht er niet bij? Neem dan contact op om het te bespreken. Voetreflexologie kan op oneindig veel klachten een positieve bijdrage leveren.

Voor wie is voetreflexologie niet geschikt?

Helaas kan je geen voetreflex behandeling ondergaan bij:

 • Infectieziekten zoals griep of koorts.
 • Open wonden, ontstekingen op de voeten, onderbenen.
 • Zwangerschap in de eerste 3 maanden.
 • Gebruik van drugs, alcohol of andere stimulerende middelen.
 • Kanker - tijdens de chemobehandeling.
 • Ernstige voetschimmel of een andere huidziekte aan de voeten.

Voordelen van voetreflexologie

Naarmate je vaker een voetreflexologie behandeling hebt ontvangen, kunnen er allerlei positieve verbeteringen ontstaan: je slaapt beter, je staat rustiger in het leven en natuurlijk ben je lichamelijk meer ontspannen. Ook kunnen klachten zoals spanningshoofdpijn, stress, rugpijn en vermoeidheid verminderen. En jouw levensenergie kan weer beter stromen doordat de bloedsomloop is gestimuleerd, met alle positieve gevolgen van dien.

Waar?

Voor de voetreflexologie behandeling kom je naar Alternatieve Therapie Praktijk 'De BalanZ' in Terheijden bij Breda. De praktijk is ook uitstekend bereikbaar vanuit Made, Prinsenbeek, Oosterhout, Etten-Leur, Zevenbergen, Teteringen, Ulvenhout, Bavel, en Roosendaal. De koffie of thee staat klaar en parkeren kan naast de deur!

Gratis intake voetreflexologie

Staat je klacht er niet bij, neem dan contact op om jouw situatie te bespreken. Je krijgt altijd een objectief & eerlijk advies en bent welkom voor een GRATIS & vrijblijvende intake om te ontdekken of voetrefleologie iets voor jou kan betekenen. Het is belangrijk te weten dat voetreflextherapie nooit een vervanging of alternatief is voor reguliere geneeskunde maar bijdraagt aan een goed en gezond herstel van jouw lichaam! Bel of mail gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend & gratis kennismakingsgesprek bij Alternatieve Therapie Praktijk 'De BalanZ' in Terheijden (Breda). 

Nieuws

 • Hoe stroom jij?

  Gehechtheid is de moeder van al het lijden! Hecht enkel aan het moment NU... ...

  Lees meer
 • Genieten van de nieuwste behandeling: Voetreflexologie

  Vanaf heden kun je ook genieten van een heerlijke natuurgeneeskundige voetref...

  Lees meer
Meer nieuws